Podczas oceny produktów zgłoszonych do XXI certyfikacji programu „Doceń Polskie”, Loża Ekspertów przyznała Serenada Salami znak promocyjny – Doceń Polskie TOP PRODUKT. Czytaj więcej »
Podczas oceny produktów zgłoszonych do XXI certyfikacji programu „Doceń Polskie”, Loża Ekspertów przyznała Serenada Salami znak promocyjny – Doceń Polskie TOP PRODUKT. Czytaj więcej »
Ponad 200 osób wzięło udział w Rodzinnej Grze Serowej „Poznaj Radzyń z Radamerem” zorganizowanej w centrum Radzynia Podlaskiego. Mieszkańcy obejrzeli pokaz serowarski czyli jak w domowych warunkach zrobić ser, a najmłodszymi zajęli się animatorzy prowadząc gry i zabawy. Czytaj więcej »
Tegoroczna edycja konsumenckiego konkursu piw, w której rywalizowało ze sobą prawie trzysta marek, przyniosła Kompanii Piwowarskiej kolejne wyróżnienia. Jury uznało Książęce Ciemne Łagodne za najlepsze w swojej kategorii, zaś miejsca na podium zajęły również Tyskie Gronie i Lech Ice Mojito. Czytaj więcej »
Sieć grill barów Kiełba w Gębie planuje jesienią otwarcie nowego punktu w Warszawie. W przyszłym roku chce też wejść do innych miast w Polsce. W przyszłości firma nie wyklucza rozwoju franczyzy i ekspansji zagranicznej. Aby przyspieszyć ogólnopolski rozwój, spółka chce pozyskać 400 tys. zł przez sprzedaż swoich akcji na platformie equity crowdfundingowej Beesfund. Akcja ma... Czytaj więcej »
Sześć miast, pięćdziesiąt godzin muzyki, kilkanaście muzycznych gatunków i kilka pokoleń artystów oraz 34 tysiące widzów - tak w skrócie można podsumować Męskie Granie 2016. Finałowy koncert siódmej edycji najlepszej polskiej trasy koncertowej, której sponsorem jest marka Żywiec, obejrzało w sumie 9 tysięcy widzów w żywieckim amfiteatrze pod Grojcem i 365 tysięcy w... Czytaj więcej »
W wyniku połączenia DSV i UTi dywizje Solutions i Air&Sea, odpowiedzialne odpowiednio za logistykę kontraktową oraz transport lotniczy i morski, działają w tej chwili niezależnie na rynku indyjskim, tworząc jednocześnie osobny region w nowych strukturach DSV. Każda z nich zatrudnia obecnie powyżej tysiąca pracowników. Czytaj więcej »
Liczba wypadków rejestrowanych w rolnictwie wynosi średnio 21 tys. rocznie. W ubiegłym roku odnotowano 63 wypadki śmiertelne. – Na szczęście wypadkowość w rolnictwie spada – podkreśla Główny Inspektorat Pracy. W przypadku zdarzeń o najcięższych skutkach jest to 30-proc. spadek w stosunku do 2012 roku. Na wzrost bezpieczeństwa w rolnictwie ma wpływ nie tylko rosnąca... Czytaj więcej »
Grupa Polmlek zaprasza dużych i małych smakoszy na Ogólnopolskie Święto Sera "IV Krajowy Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa", który odbędzie się w dniach 10-11 września 2016 w Hotelu Omega w Olsztynie! Czytaj więcej »
AmRest Holdings SE (WSE: EAT) („AmRest”, „Spółka”), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej ogłosiła podpisanie w dniu 15 sierpnia 2016 roku Ramowej Umowy Franczyzowej oraz Umowy Rozwoju z Pizza Hut Europe Sarl (US Branch) (“PH Europe”, „Franczyzodawca”) (łącznie: „Umowy”). Czytaj więcej »
Lato w tym roku zleciało pod znakiem hasła „Hochland Smakuje Wszędzie”! Na wakacje Hochland Polska zaplanował ok. 40 pikników w całej Polsce, podczas których można było spróbować pysznych kanapek z serkami Hochland, a uczestnicy mogli odpocząć w strefie relaksu na kocach i leżakach. Czytaj więcej »
25 sierpnia, po raz czwarty, obchodzić będziemy Dzień polskiej żywności. Nietypowe „święto” to idealna okazja, aby uzmysłowić sobie jak ciekawa i bogata jest oferta rodzimych producentów żywności. Cieszymy się wspólnie tym dniem i delektujmy polskimi specjałami! Czytaj więcej »
LUBUSKI VODKA - wódka czysta rekomendowana przez Stowarzyszenie Polskich Barmanów, organizuje ogólnopolski konkurs barmański LUBUSKI CUP 2016. 13 września 2016 roku w Klubie Stars Hotelu Copernicus w Toruniu czołówka polskich barmanów zademonstruje swoje umiejętności, walcząc o zwycięski tytuł. Czytaj więcej »
Naturalna żywność może przedłużyć życie. Zawarte w niej substancje odżywcze są w stanie zwiększyć antyoksydacyjny potencjał komórek i poprawić ich zdolność do regeneracji. Do substancji tych należą m.in. tłuszcze nasycone i polifenole, m.in. kurkumina. Obecnie trwają prace nad zastosowaniem polifenoli w terapii i profilaktyce nowotworów i choroby Alzheimera. Czytaj więcej »
Już od kilku dni wszyscy żyjemy niezwykłymi emocjami związanymi z Igrzyskami Olimpijskimi w Brazylii, czekając na kolejne występy polskich lekkoatletów. Ale my już teraz rozpoczynamy wielkie poszukiwania następców Anity Włodarczyk, Pawła Fajdka, Piotra Małachowskiego czy Adama Kszczota. Czytaj więcej »
Nasze gusta kulinarne wciąż się rozwijają, jednakże jedno pozostaje niezmienne – Polacy uwielbiają suto zastawione stoły! Argumentów dla takich upodobań możemy szukać w wielu źródłach – między innymi w literaturze. Warto rozpocząć od dzieł Henryka Sienkiewicza, który w tym roku w szczególności zasługuje na naszą uwagę. Czytaj więcej »
Do sprzedaży w sklepach sieci Biedronka trafiło ok. 40 zupełnie nowych produktów, wybranych w ramach Innowacji Biedronki, czyli specjalnej edycji projektu konsumenckiego Testujemy. W przeprowadzonym w kwietniu br. badaniu klienci oceniali ponad 200 nowości, zgłoszonych przez partnerów handlowych sieci. Najlepsze z nich będą dostępne w sklepach Biedronka do 28 sierpnia lub do... Czytaj więcej »
27. i 28. sierpnia podczas największego festiwalu gastronomicznego w Polsce - ,,Żarcie na Kółkach” - poznamy zwycięzców III edycji konkursu ,,Mistrzostwa Burgerowe”. Partnerem głównym wydarzenia po kolejny została firma MAKRO Cash&Carry Polska. Czytaj więcej »
Zakłady Mięsne Łmeat-Łuków S.A. zdobyły certyfikat „Doceń polskie”. Prestiżowe wyróżnienie przyznano kiełbasie idealnie kruchej z oferty tych łukowskich zakładów. Decyzja o przyznaniu wyróżnienia zapadła 27 lipca br., podczas XXI certyfikacji żywności biorącej udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”. Czytaj więcej »
Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek, jako jedna z czterech w Polsce, otrzymała wsparcie na wdrożenie projektów służących poprawie efektywności energetycznej. Czytaj więcej »
Po lipcowej kontroli jakości przez British Retail Consortium Clovin S.A. otrzymała certyfikat BRC na kolejny rok. Czytaj więcej »
Najnowszy raport zrównoważonego rozwoju Kompanii Piwowarskiej dowodzi, że firma znacząco poprawiła swoje wyniki w zakresie czterech z pięciu źródeł wzrostu. W dodatku cel na rok 2020, dotyczący odpowiedzialnego spożycia alkoholu, został zrealizowany już teraz. Swoim raportem KP przekonuje, że wybór jej piwa oznacza poparcie konkretnych wartości, istotnych dla społeczności... Czytaj więcej »
9 listopada 2016 odbędzie się III Kongres Różnorodności – wydarzenie, które na stałe wpisało się w kalendarz kluczowych wydarzeń CSR w Polsce. Celem Kongresu, organizowanego przez BE.NAVIGATOR oraz Henkel Polska, jest pobudzenie dyskusji na temat wyzwań różnorodności w miejscu pracy i zarządzania poprzez wartości. Tegoroczną nowością jest Przegląd „Praktycy o... Czytaj więcej »
Wysokie temperatury stanowią olbrzymie wyzwanie dla branży logistycznej – przekonuje Agnieszka Sałek, dyrektor ds. handlowych QSL Polska. Latem restauracje częściej składają zamówienia na świeże produkty, których nie da się długo magazynować. System dostaw one-stop shop przyspiesza czas dostaw, a stosowany we flocie system multi-temperature pozwala utrzymać odpowiednią... Czytaj więcej »
Różnorodność, czyli zapewnienie naszym organizmom różnych składników odżywczych, pochodzących z różnych produktów oraz równowaga, czyli dostarczanie sobie z pożywieniem takiej dawki energii, jaką jesteśmy w stanie danego dnia spożytkować – oto dwie podstawowe zasady zdrowego odżywiania, które pozwolą nam cieszyć się dobrym samopoczuciem. Czytaj więcej »
Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. z Pszczyny rozpoczęły współpracę ze Śląskim Bankiem Żywności. Dzięki temu dożywiać będą ok. 50 000 potrzebujących mieszkających na Śląsku. To pierwszy w Polsce przetwórca mięsny, który zdecydował się na podpisanie z Bankiem długofalowego porozumienia. Czytaj więcej »
Z okazji festiwalu Hansa Christiana Andersena w duńskim Odense, mieście urodzenia pisarza, należąca do Grupy Carlsberg warzelnia Jacobsen Brewhouse odtworzyła piwo, którym w 1874 roku raczył się autor najsłynniejszych bajek świata. Czytaj więcej »
SERTOP sp .z o.o. został po raz kolejny laureatem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie". 28 lipca br. Loża Ekspertów wyróżniła i nagrodziła certyfikatem „Doceń Polskie" 100g Camembert - ser topiony w bloczku z serii Jak Dawniej'. Produkt ten otrzymał dodatkowo tytuł Top Produkt za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny. Czytaj więcej »
Dwa dni koncertowego szaleństwa na plaży, kilkanaście gwiazd i tysiące ludzi tańczących na piasku - tak w miniony weekend zakończył się HEL SPOT sponsorowany przez markę EB. Sześć tygodni relaksu i imprez na Dużej Plaży w Helu, ukoronowała mega dawka muzycznych emocji. Zagrali m.in. De la Soul, Hercules & Love Affair, XXANAXX i Taco Hemingway. Czytaj więcej »
Nadwiślańskie bulwary zyskały właśnie nową, unikalną atrakcję. Przy Pomoście 511 stanął pierwszy w Polsce WOLNOMAT. To innowacyjne urządzenie skonstruowane zostało przez markę Leżajsk, która w ten sposób chce zachęcić mieszkańców Warszawy do spokojnego smakowania życia i pokazuje, że warto zwolnić i delektować się chwilą. Czytaj więcej »
Święto Toruńskiego Piernika, które odbyło się 13 sierpnia w Toruniu, zamieniło toruńską Starówkę w kulinarną, festiwalową scenę. Połączone z degustacją pokazy kulinarne znanych szefów kuchni – Mateusza Gesslera, Grzegorza Łapanowskiego oraz Philippe Abrahama, warsztaty piernikarskie pod okiem Mistrzów Piernikarskich z Fabryki Cukierniczej Kopernik, I Toruński Zlot Food... Czytaj więcej »
Rozmowa ze Stéphane'em Tikhomiroffem, Dyrektorem Generalnym w...
Grupa Carlsberg realizuje ambitną strategię ESG, której...
Krzysztof Lechowicz, Category & Perfect Store Manager w Velvet...
Rozmowa z Tomaszem Walickim – Dyrektorem marketingu Foxy...
Wywiad z Krystyną Niesłuchowską, regional marketing...
W tym roku Browar Okocim świętuje 180-lecie istnienia. Z tej...
Znamy laureatów Sustainability Awards For Retail! Podczas...
Grupa wypracowała stabilne wyniki finansowe na poziomie 287,4...
W Hochland Polska działania w obszarze BHP skupione są: na...
Żabka stawia na rozwój ekosystemu usług dostępnych w swojej...
Spośród ponad 2000 zgłoszeń jury wybrało 10 projektów...
W ramach kampanii „Mały procent, wielka pomoc”...
Już 26 i 27 kwietnia Wrocław stanie się stolicą...
W ofercie Wytwórczej Spółdzielni Pracy pojawił się nowy...
Wraz z nadejściem cieplejszych dni, Żubrówka wprowadza...
Wraz z początkiem kwietnia Milka wystartowała z nowym...
Grill to jedna z najchętniej wybieranych przez Polaków form...
W uznaniu dla historycznego dziedzictwa, z okazji...
Dipy i nachosy marki El Sabor kolejny rok z rzędu reklamowane...
Bezalkoholowe piwa marki Żywiec zachwycają kwiatowymi nutami...
sarepska, delikatesowa, francuska i staropolska...
Krzysztof Ibisz, Katarzyna Dowbor i Joanna Koroniewska-Dowbor...
Mokate Cappuccino ZERO – nowość w portfolio MOKATE –...